EXERCICIS TERAPÈUTICS

EXERCICIS TERAPÈUTICS

60

minutos

Nivel: Fácil
Limite de participantes
25
Entrenador:

Classes impartides pel fisioterapeuta Joan Gallart, enfocada a persones amb problemes crònics d’esquena basat en: recomanacions, estiraments globals i conèixer la fisiologia del dolor.

 

Si vols que el teu cos se senti millor, sent com el teu cos es mou millor. El moviment ben dirigit és més potent que el fàrmac més potent.

 

Són classes orientades a persones amb problemes crònics d´esquena per ensenyar-los una higiene postural coherent i conèixer la fisiologia del dolor. La importància de l’exercici en el dolor crònic: Per què és important fer esport i concretament exercici aeròbic quan pateixo de dolor crònic d’esquena? En fer exercici el cervell (pel que fa a la hipòfisi) segrega un neuromodulador del dolor denominat endorfina. Les endorfines tenen la capacitat d´inhibir les fibres nervioses que transmeten el dolor i per tant calmen el dolor. Són una arma terapèutica poc valorada i hem de ser conscients que són els “fàrmacs” analgèsic que té el cos (tenen un efecte similar a la morfina).

 

Les endorfines són conegudes també com les hormones de la felicitat perquè augmenta la nostra sensació de benestar (pau, calma, tranquil.litat, etc.) ajudant a disminuir l’excés d’estrès i l’ansietat. Milloren el nostre estat d’ànim molt necessari en els temps que “corren”.

 

HORARIS: Dimarts de 18.00 h a 19.00 h.